Antallet af danske Erasmus-studerende er steget siden 2012

- Venstre, Danmarks Liberale Parti
Danske studerende tager bøgerne med sig til andre EU-lande
Det indre marked fungerer bedre, hvis stadigt flere europæere har interesse for og kendskab til hinanden. I den forbindelse har EU’s Erasmus-program for uddannelse, træning, ungdom og sport nu i 30 år været en enestående succes.
Hvad mener Venstre?
Erasmus-programmet har skabt generationer af unge, som er i høj kurs hos virksomhederne. Det hele handler om mobilitet og de positive effekter: større viden, engagement og udsyn. Venstre ønsker derfor at fordoble budgetrammen for Erasmus+, så langt flere - også danske - unge kan få gavn af programmet. Erasmus-systemet bør også omfatte erhvervspraktikpladser, så unge i højere grad bliver sporet ind på erhvervslivet. Venstre foreslår, at det finansieres via midler fra den Europæiske Socialfond.
Hvad viser tallene?
Antallet af danske studerende, der tager på udlandsophold via Erasmus, er steget med en fjerdedel fra 3.276 i 2012 til omkring 4.000 personer om året i dag. Tallene omfatter studieophold på 3-12 måneder og praktikophold på 2-12 måneder inden for alle videregående uddannelser. Indbefatter EU-lande (inkl. UK), men ikke EØS-lande. År angiver akademisk år, f.eks. dækker 2018 det akademiske år 2017/2018.
Kilde: Uddannelses- og Forskningsstyrelsens svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 180, 2021
Denne informationsannonce er udarbejdet med tilskud fra Europa-Nævnet.
Siden det udvidede programs start i 2014, har flere end to millioner unge europæere haft gavn af programmet. Fem år efter, at de er blevet færdige med at læse, har tidligere Erasmus-studenter 23 procent højere beskæftigelsesgrad end andre unge på arbejdsmarkedet. Konklusionen er klar: Erasmus+ fremmer mobiliteten, og mobilitet fremmer beskæftigelsen.